Jump to content

VMSZealot

6502
  • Content Count

    88
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by VMSZealot

  1. Much faster than my code - I'd be interested to see your code. I could really learn something!
  2. The code is quite simple - it just calculates primes to 1,000,000 using as many cores as the computer has available. (So 8 for my M1 Mac, 24 for my old Mac Pro, 2 for my old Mac Mini - and one for a 68k Mac). If pthread isn't available (and, looking at my manuals for Think C, it won't be) then I'll omit it. In any event, to speed execution and to minimise the dependency on memory, it doesn't output the prime when it finds it or store it or anything funky like that - it just increments a counter. When execution completes, it outputs the time taken to run - and the number of primes found (a u
  3. Out of curiosity, I'm trying to work out how much quicker, in practical terms, a modern Mac is than a vintage Mac. One test that I'm working on it Primes to a Million - how long would a classic Mac (68k) take to calculate all Primes to 1,000,000. I'm guessing that it'll take about 24 Hours on a IIci (but I haven't tried it yet). If I supply a quick and dirty program for your 68k Mac, is anyone here prepared to let me know the run-time? Bonus points for being especially brave and running it on an unexpanded Mac Plus or 512KE (I doubt I can make my software run on anything earlier, because I
  4. I have a IIci carcass (PSU, Motherboard, 8MB Memory, Floppy drive, no cache, no hard disk) with VERY unstable colour. I've verified that it's not the PSU by swapping in a known-good PSU - and the problem persists. There's no sound either, if it comes to that. I've verified that it's not the monitor, by plugging in a known-good IIci - which displays a clear, crisp, image. The faulty IIci? That's a different story. In the first instance, the image takes a very long time to appear - and then it fades in and out, and the colour flickers with a distinctly purple hue. Eventually, it decides
  5. Does anyone know if it's possible to create a cable that would enable the 1.44MB Superdrive to be plugged into the external floppy drive port of my Mac? That would be a useful hack!
  6. I've just acquired a Quadra 700 - but it has an unusual problem, and APD thinks that all checks out with the box! When the Quadra is doing nothing, the video (on the Macintosh Colour Display more usually seen connected to my LCIII) is stable and crisp. When it's processing, the video gets a slightly stippled pattern on the right side of any item on the screen (window, mouse pointer, text etc) and when it's accessing the floppy or the hard disk the stippled pattern goes berserk and extends many pixels (over 60 by the looks of it) from whatever the item it's stippling from it. This
  7. Thanks for the tip. Now I just need to get the right caps.
  8. Ouch. I hope not! Where could I get a good replacement CRT from!?
  9. Ohh kay. So now my SE/30 is booting fine, and all seemed well. But… …the screen is rather dim (in fact, totally black until the brightness knob has gone past half-way) - and occasionally shimmys very slightly. You wouldn't notice unless you were looking. Damn. Just when it all seemed to be going so well too. I guess that the problem is with the analogue board. Can anyone point me in the direction of a servicing manual for the analogue board? Does anyone have any helpful hints on what I might need to fix? Just to be clear, the SE/30 digital board has b
  10. You are all absolute legends (especially the creator of the Savage Taylor website). I set up exactly as shown, and added a brand new 16GB SD card for good measure - and now my SE/30 seems to be very happy (on cursory inspection, anyway). I'm going to soak test it with Tetris now! Thank you!
  11. Okay, so my SE/30 is recapped and, in all other respects, works fine. Even the power supply has been serviced. It's 32bit clean, packing 64MB RAM - a real beauty. I could try it with the original ROM SIMM as well, I suppose - except that my LCIII+ (also recapped) has the same problem with the adaptor and card. Once I get this working though, I think I might be tempted to buy another SCSI2SD card for my LCIII+, and retire its hard disk. The SD card that I'm using is a 1GB Kingston that I had knocking around. As I say, it seems to read okay - but the SCSI2SD / SD card combination
  12. What configuration should I use for SCSI2SD (V5.1)? I'm having no luck at all with mine. This is the story. With the old hard drive, my Mac was Sad Mac'ing on every boot. I tried fitting my spare hard disk, loose in the case, and it booted fine (so I don't think that the problem is with my SE/30). Feeling pleased with myself (and also very tired after a long day at work) I fitted it to my SE/30 - and put a mounting screw through the controller board on the hard drive. Which shouldn't even be possible, don't ask, I totally doofus'd. Without another hard drive availa
  13. Yeah - I tried that (and it's an excellent resource). Sadly, it still isn't working!
  14. Awesome work Realitystorm! That website is brilliant. Thanks for this.
  15. What configuration did you use for SCSI2SD? I'm having no luck at all with mine. This is the story. With the old hard drive, my Mac was Sad Mac'ing on every boot. I tried fitting my spare hard disk, loose in the case, and it booted fine (so I don't think that the problem is with my SE/30). Feeling pleased with myself (and also very tired after a long day at work) I fitted it to my SE/30 - and put a mounting screw through the controller board on the hard drive. Which shouldn't even be possible, don't ask, I totally doofus'd. Without another hard drive available, I b
  16. The twist is that it isn't for an Apple II. It isn't for an emulator either. What I'd like is an easy way to get ProDOS disk images, or software, in a format that can be readily installed on a Macintosh LCIII with an Apple II card installed. There are lots of sources of Apple II software on the internet, but when I try to copy the files onto my LCIII it almost always ends in failure. Does anyone know where I can get software in the right format, or an easy procedure to convert archives of software on the internet into the right format? All help gratefully received!
  17. I've given my son his grandfather's old G5 - just until he proves that he can look after nice things. I'm not going to splurge the cash on him only for him to break whatever it is that he's been given! The problem I have is that Parental Controls for web browsing don't seem to work any more. It's a G5 running Leopard - and I'd like to restrict adult sites (or possibly restrict his browsing only to approved sites). I don't want him to see anything traumatic! But the web filtering functionality appears to be broken. I've installed Leopard Webkit (because otherwise he
  18. And the prize goes to Bolle! Thank you - you're a top bloke and all round diamond geezer who definitely knows where his towel is. My G4 is happy again!
  19. The Mulitprocessor Plugin theory sounds interesting. Where is this plugin? It's not loose in the System folder AFAICS, nor in the Extensions folder. What's it called?
  20. I have a G4 Digital Audio - which is behaving very oddly. The specification, for reference and in case this has a bearing on matters, is that it has 1GB RAM, DVD-RW, Zip 250, a Sonnet Duet 1.6GHz accelerator, Sonnet SATA card (with a 500GB SATA drive attached), Maxtor 75GB hard drive, Maxtor 110GB hard drive, ATI Radeon 9000 Pro (the official Apple upgrade), Sonnet USB 2 card, Adaptec SCSI card (originally from my old 9600), and a generic 802.11g Wifi card. By and large my old Mac works perfectly. It'll boot Leopard 10.5.8 and run stably (although a little noisily) for days on en
  21. Excellent. Detailed instructions please? I couldn't get it to work at stripping / converting - but I'd love to know how to.
  22. Okay. So there's a new version up on GitHub which does more to reformat email so that it displays correctly with classic Mac email clients. More work needs to be done to strip extended Unicode (emoji), and (for some reason) some messages are losing their subjects. All this is fixable. SMTP is slightly more working - it can send, and send to the correct recipient, but what it sends is incomplete / nonsense. I suspect that I need to reformat the classic email to be compatible with modern SMTP servers. More investigation required. Progress has also been made on displaying vintage internet
  23. Okay, so there are a few things to do first (not least letting me know what system you built on, and what errors you saw. Email them to me at the 45RPM Software support address.) There shouldn't be any build errors or warnings. Next, look in the mail folder that you configured in your configuration file. How many emails are there? If there are only four emails there then further thought / investigation is required into how your email is being retrieved. If that mail folder is full(er) then it may be that Eudora Lite is using the POP server in a way that I haven't fully implemented. M
  24. @mactjaap - Love to. Er. How? As to the deletion bug, it's a brown paper bag job. I'm deeply embarrassed, and I hide my head in shame. I'll fix it immediately. Before anyone notices, hopefully!
  25. How odd. What computer are you viewing from? The images are hosted at http://45rpmsoftware.com/NetGateway/PICTURE1.jpgand http://45rpmsoftware.com/NetGateway/PICTURE2.jpg - can you see them if you go there directly? Maybe try https?
×
×
  • Create New...