Jump to content

MegaImg

6502
  • Content Count

    30
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by MegaImg

  1. Bellow, my finish Mac Color Classic Restoration: Disassemble and clean Everything Recap Original Logic Board and Analog Board Fix and Recap a LC 550 Logic board to convert it to a Mac Classic II - Previous owner try to re-cap and damage capacitor pad Service Floppy Drive Replace HD with SCSI2SD 5.1 with 3d printed mount Fix issue with no sound on speaker - speaker cable damage - fix Ethernet Card Add Co-Processor Retrobright 20mb of RAM and 512vRAM
  2. MegaImg

    Clean 32bit ROM for Classic II

    Thanks everyone for the clarification!
  3. MegaImg

    Clean 32bit ROM for Classic II

    I just restored a Classic II (Disassemble, clean everything, service floppy drive, recap main board, analog board and co-processor expansion board, replace fan, SCSI2SD 5.1 and retrobright) with the co-processor board, 10mb of RAM but looking for a clean 32bit ROM I can burn and add to the expansion board. Can anyone help!
  4. MegaImg

    Mac Color Classic Restoration Completed

    In this unit I didnt see any difference. The original capacitor where in good shape.
  5. MegaImg

    Clean 32bit ROM for Classic II

    Yes I have the FPU Expansion Card, you can see it installed on the open picture...that why I am asking...I already have the max memory, but for me the FPU card ROM area is there to be able to put a ROM that fix the 32bit dirty ROM.
  6. MegaImg

    Color Classic SCSI2SD issue

    I just installed a 5.1 on my CC, no issue...be sure to Initialize the partition using 7.5.3 Patch tool first, after that I use DD and Basilisk II to create my image...
  7. MegaImg

    Color Classsic II and SCSI2SD

    Just want to verify that someone else got this working...First try didnt work...anyone there that has done it...any configuration changes to get it working on the scsi2sd tools.
  8. MegaImg

    Color Classic no speaker sound

    Guys, needs some input...I just finish re-cap the analog board and the logic board...everything work except the external speaker...so is not a capacitor on the analog board. I just order a TDA7052A to replace it. Any thing else that I need to verify! How can I test the speaker, maybe is that!
  9. MegaImg

    Color Classic no speaker sound

    Update...Sound after retrobright....the speaker again no sound...so took the speaker out and finally got to the issue...the speaker cable...So, I will disable the speaker and solder new cables!
  10. MegaImg

    Color Classic no speaker sound

    Ok team, I order a TDA7052A to replace it! 1. I took the speaker and plug it in to a 9v battery, the speaker is alive... 2. Took the analog board out and verify that the speaker cables where not damage. multimeter and continuity test - cable pass 3. re-solder speaker cables to the analog board 4. Put the TDA7052A in a socket waiting for the replacement I put it back together and now speaker is working...maybe was a bad soldering point...but still going to replace the chip. This maybe help someone else out there with the same issue.
  11. I have the same issue with a CC original board...will this work!
  12. MegaImg

    Color Classic sound issue

    Guys, need some pointers...I just got a CC and a LC 550. The CC boot up perfectly but no sound on the speaker...if you put head phones, you can hear the chine...if you reboot, I can not head the chine (i dont know if this normal on the CC). I will recap the main board this week and the analog board (a lot of capacitors ) but want to see if anyone had this issue and how it was fix... the LC 550 board, someone try to recap it and damage one of the pads (I can handle that part) and one of the pins on the connector to the case is out of the socket (Almost align and will put some Super Glue to get it in place). Will see if that all and I can get it to work... Has anyone mounted a coin cell battery holder on this machine or on the SE/30, will be another nice stuff to do now that I am changing everything... I will take pictures of the restoration...
  13. MegaImg

    Color Classic sound issue

    Ok guys update, was able to fix the LC 520 Board and work like a chap...put it in on the Color Classic, Speaker work, everything works...now, original CC board recap, but still no chine...the unit boot and with headphones you can hear it...sometimes after shutdown, will no boot back...any idea on that board what can be the issue.
  14. MegaImg

    Mac se/30 SCSI2SD version

    Hello guys, I like to get some opinion of what version of SCSI2SD I must get for my SE/30. At https://store.inertialcomputing.com/Default.asp their is two, v5.1 and the new v6.1 RevF. The new version 6.1 is faster but will the Mac Se/30 will take advantage of it...Any recommendation!
  15. MegaImg

    Mac se/30 SCSI2SD version

    Thanks sir!
  16. MegaImg

    Mac se/30 SCSI2SD version

    Thanks...I will try it! any web page or place to get more info!
  17. MegaImg

    Mac se/30 SCSI2SD version

    Got it Installed and working, thanks everyone, I created my own disk image using Basilisk II. My SE/30 have a clean 32bit ROM and 128mb of RAM, so I needed to be sure that the image was patch special using 7.5.5. I will try 8.1 soon, now that is just swamping the SD. I 3D printed a mount to be able to access the SD card and upgrade firmware...came out really good...still a work in process...added the headers for the LED light! I like to know if their is a way using DD, to create additional disk and send it to specific location on the SD card. SCSI2SD tool let you provision additional partitions and give you the info on the SD location...does anyone has try this...That way I can have on SD card multiple OS and switch between the booting partition, I can maybe do this directly from the Mac...
  18. MegaImg

    Mac se/30 SCSI2SD version

    I just build it using Basilisk to...any way using dd so create additional disk and send it to specific sector on the SD Card...Specially if you have like 8Gb SD, Disk1 (boot), Disk2 (Maybe another version)
  19. MegaImg

    Mac se/30 SCSI2SD version

    I need so guidance. I just got my 5.1 and I can not get the drive Initialized I have a 32 ROM Fix from GGLAB and I can not boot to a Patch 7.5.3 HD tools to get it working...Any workaround to be able to get the drive recognized on 7.1 or 7.0
  20. MegaImg

    Mac se/30 SCSI2SD version

    Thanks! I thinking printing a 3D part to use the expansion bay on the back of the case to access the sd card (https://www.thingiverse.com/thing:4216602) ... I took some time, and work on it to make it look as new...Recap everything (Logic board, CRT Control board, PSU and Analog board), fix floppy and lubricated, clean everything, replace fan, upgrade ROM for 32bit fix, 128mb of RAM and some retrobright!
  21. MegaImg

    Asanté MacCon SE/30 clone

    Any updates...still available...shipping to USA?
  22. Mac SE/30 Restoration Recap: · Sony PSU · Analog Board · Main Board with Tantalum Capacitors and Axial New Noctua NF-A6x25 PWM Fan – replace strange hack that was made when I got the unit Disassemble, clean and lubricate Internal 3.5” Supper Drive New GGLabs 2mb Mac SE/30 ROM IIsi - 32bit Clean with a minimal bootable System 7.0.1 image for a totally diskless boot Max Out at 128mb of RAM -Original 8mb 500mb Internal SCSI New Battery Retrobright Looking for a Asante MacCon card…if anyone have one around, let me know!
  23. MegaImg

    Asanté MacCon SE/30 clone

    Interested..count me in clone and RJ45 daughterboards
  24. MegaImg

    Fix Mac SE/30 Floppy Drive

    I just restore a SE/30...Everything is working except the drive after clean up...Mechanical part is working great, but I thing I bend the top head to far when I was cleaning it...Now every this I put in, wants to initialized...Any way to fix this issue or I am done...
  25. MegaImg

    Fix Mac SE/30 Floppy Drive

    Ok guys, fix! Yes I bend the up the drive head. I put a little pressure with my finger and start ready fine...So, double side tape and a penny on top of the head!...now working fine!
×