Jump to content
Sign in to follow this  
WakelessFoil

SCSI2SD on Macintosh Plus

Recommended Posts

I recently got a SCSI2SD V5.1 and have been having trouble setting it up with my Macintosh Plus. I have it setup to emulate a single 1 GB Seagate drive and am trying to use Lido 7 (booted off of floppy emu) to format the drive. I have already edited the 3 special setting for the Macintosh Plus in the util.exe program. When everything is booted up it doesn’t even realize there’s a SCSI device connected.

 

Any help is greatly appreciated!

Share this post


Link to post
Share on other sites

I recently went through this with a V5.5 and a plus. The three things that tripped me up were:

  • The three settings from the SCSI2SD Mac Plus page (sounds like you have this covered).
  • Getting the image right. Eventually, I used one of the pre-prepared ones from this blog instead of building it myself.
  • Power—I had read but then forgotten that I needed to provide power to the SCSI2SD via USB.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can you show your settings of the scsi2sd ( general settings and setting of the scsi ID and so on)?

Here is a thread where you can get a lot of information

On page 2 and 3 are some posts of MOS8_030 and me. I could get a bootable plus with my scsi2sd.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I went through something similar recently. In short, I formatted with Lido, then used SilverLining 5.4 (NOT a newer version) to install drivers, ensuring “Enable Blind handshakes” was unchecked. This may help:  

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×