Jump to content

belgaonkar

6502
  • Content count

    372
  • Joined

  • Last visited

1 Follower

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Boston, MA

Recent Profile Visitors

317 profile views
  1. PM/WS 8500 needs AV module to boot?

    Im home for winter break, and I finally got a chance to look at this old Proto. It booted once and then goes back the issues I was having before. Im 90% confident it needs to be re-flowed to be perfect? Any suggestions for places to get this work done? Not going to risk it and bake the CPU in an oven.
  2. Clamshell Ibook Leaf?!?!

    Good luck finding one. It is very common for the leaf to fall out. Id say about 85% of the machines don't have one.
  3. PM/WS 8500 needs AV module to boot?

    A month later, but no success. I have no idea what I'm doing lol. Everything suggested has been tried, it has to be an issue with the card, all other combinations have been tried. Processors don't look visibly damaged, but that doesn't really mean anything. As mentioned the card does get very very toasty, so maybe it cracked a solder joint? They used the same heatsink as a production machine with one processor and expected it to cool two processors. Anyone interested in taking a look? Im very skeptical to do this after the last incident.
  4. PM/WS 8500 needs AV module to boot?

    No luck with getting the machine to post. Tried scrubbing the contacts. Ill need to sit down and look closer.
  5. PM/WS 8500 needs AV module to boot?

    Yep, I will try to use a Brillo pad. I did remember to swap out ROMs. My curiosity lead me to removing the heatsink and taking a closer look at the Dual CPUs. Enjoy these pics!
  6. PM/WS 8500 needs AV module to boot?

    I bought a powermac 8500 logic board and stock processor card. Tried plugging them in today and it boots on the stock parts (obviously). I then tried the Montana CPU with the stock MoBo and nothing happened. The machine doesn't bong, it just spins up. Im guessing that means the cpu card is defective or is not seated properly. Currently I'm trying to clean the gold contacts on the card. I know I need to use a pencil eraser, but will using isopropyl alcohol also help? Being a dual processor, I fear that it may have over heated; thats probably the worst case scenario.
  7. Flower Power imac inner grey casing

    They are not all the same. I tried using a Grape to fix my Blue Dalmatian with no success.
  8. PM/WS 8500 needs AV module to boot?

    According to this thread, the cpu needs to be firmly seated for the machine to boot: https://68kmla.org/forums/index.php?/topic/21868-8500-wont-chime-need-advice/page-2 I don't have sound so I'm guessing the CPU card isn't fully seated. This machine is lacking the plastic retainer, so I can't be sure it is in perfectly. I have tried re-seating the card a million times now with no success. Should the card be touching the plastic notch? I also noticed a slight knick in the cards connector, could something this small be stopping it? I am so stumped right now.
  9. PM/WS 8500 needs AV module to boot?

    Got the AV module for a 7600 today. No success. The manual suggest resetting the Cuda Chip which has also been done. I have a feeling its going to be an issue with the power supply grounding on the case. I tried reassembling the case and booting it up, but nothing happens.
  10. PM/WS 8500 needs AV module to boot?

    Oh wow. I really gotta get this thing to post now. A new AV module has been ordered. Ill also buy a donor 8500 to make sure the body is pristine. If its truly the first dual processor machine Apple has made, it deserves new plastic! Anyone want to sell a Powermac 8550 or WS 8550?
  11. PM/WS 8500 needs AV module to boot?

    Pictures of the MoBo
  12. PM/WS 8500 needs AV module to boot?

    Heres a screen shot of system profiler. It sees the machine as a 7500 and claims it is a dual processor.
  13. PM/WS 8500 needs AV module to boot?

    Since everyone wants proof- check these out. The 225MHz version seems to be code named Montana.
  14. PM/WS 8500 needs AV module to boot?

    @Bolle: I will try that once I epoxy the front case back together. The seller did a poor job shipping it and nearly all the clips broken. @unity: here is the link to the listing: http://www.ebay.com/itm/Apple-Workgroup-Server-8550-132-with-keyboard-and-mouse-powers-up/332306067483?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2057872.m2749.l2649
×