Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'ii'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Important Information
    • The 68kMLA Forum Rules
  • Community Connections
    • General 68kMLA News & Stuff
    • Conquests
    • Trading Post
  • Projects & Hosted Forums
    • RetroChallenge
    • 68kMLA Wiki
  • 68k Model Forums
    • Compact Mac
    • Mac II, Quadra & Centris
    • 68k LC & Performa
    • 68k PowerBook
  • PowerPC Model Forums
    • NuBus Power Mac, LC & Performa
    • PCI Power Mac & Performa
    • G3/G4/G5 Power Mac, iMac & eMac
    • PPC PowerBook & iBook
  • Everything Elseā€¦
    • Apple I, ][, /// & Lisa
    • Newton
    • Software
    • Hacks & Development
    • Peripherals

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


FACEBOOK


GOOGLEPLUS


TWITTER


YOUTUBE


Location


Interests


OCCUPATION

Found 7 results

  1. Simple question, does anybody know where I can buy (or a design to make) some PAL 30 pin SIMMs for my IIx? I'm stuck at 8MB and would love even a little more. Note they don't work with standard high capacity SIMMs.
  2. I just recapped my Macintosh IICX because it was having the common issue where the computer won't turn on and the power supply just clicks over and over again. Also, the sound wasn't working. After recapping the computer, the machine turns on just fine, but there is no chime and nothing is displayed on the screen. Do you think that I messed something up while recapping it or is there some other explanation to this problem? By the way, it worked fine before I did the recap on the rare occasion that it would actually power on without clicking repeatedly.
  3. Recently imported a couple of CC ii, they both worked initially. The second one I acquired started right up, but had a "sparking" sound every time it was booted, and every time it shut down (CRT off). I noticed the fan was not working, and the back casing was not flush against the front casing. I took the back off and fitted it flush with the front, screwed it back down. Fan worked, and initially, there was that "sparking sound" but no video. Took it apart again, and this time I noticed that the grounding harness was loose, and detached from the left side bracket
  4. I just got my hands on a new IIfx upgrade board (not the one that just sold on eBay for 600, I actually lost that) from an old Apple dev I met on Facebook. The thing was pristine but of course I recapped it to eliminate variables, and after getting all the parts together it's not booting. Instead what happens is the power supply comes to life, and the two floppy drives start firing off like crazy and chirp wildly for a second. There's no boot chime or death march chord, and the speaker/psu/drives all worked fine when this was still just a IIx. Any suggestions? I'm getting desperate
  5. I have a recapped classic 2 mobo with an 80mb hard-drive. I plugged in the hard drive, turned the mac on and booted from the system 7 disk utilities floppy. Once the reformatting was done, I restarted the mac and installed system 7 on it. This all worked well and I played Oregon trail on it for a while, but after I turned off the computer a couple of times, the drive stopped showing up. When I power up the mac, I get the missing OS floppy icon, and when I boot from the Disk Utilities I don't see the drive on the desktop, or with the actual application. The drive sounds the same as it did when
  6. Greetings, (this is my first post on 68kmla) I newly installed Mac Os 8 on my Mac IIci's 72gb external drive using resources patches and Wish i was(and not Born Again). Now it boots just fine and i find it significantly more stable than my old system 7.1 which was also somewhat stable. But what satisfies me the most is the fact that now i can access HFS+ file system. So i partitioned this large drive to get a large 69gb HFS+ storage drive and a 1gb HFS drive to boot Mac Os 8.1. What i am wondering now is about enhancing the responsiveness of the computer and the UI's speed: Will replac
  7. Where can I start? I opened up my Mac II. Hard drive is missing - check. 1 floppy drive - check. Does not turn on - expected. So what's left? Further inspection, pull out the magnifying glass! MC68030RC40? Huh? MC 688852-40? Wait a minute! Wait a minute! (The board is layered with dust, remove cards, wipe off dust) Apple IIfx stenciled in yellow ink on the board! Now this is confusing. I know I have a IIfx, but its in its own IIfx case. This case says Macintosh II. (*Flips over to see bottom*) Bottom label seems thicker than normal, in fact it is on top of another label, just a
×
×
  • Create New...