Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'corrosion'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Important Information
    • The 68kMLA Forum Rules
  • Community Connections
    • General 68kMLA News & Stuff
    • Conquests
    • Trading Post
  • Projects & Hosted Forums
    • RetroChallenge
    • 68kMLA Wiki
  • 68k Model Forums
    • Compact Mac
    • Mac II, Quadra & Centris
    • 68k LC & Performa
    • 68k PowerBook
  • PowerPC Model Forums
    • NuBus Power Mac, LC & Performa
    • PCI Power Mac & Performa
    • G3/G4/G5 Power Mac, iMac & eMac
    • PPC PowerBook & iBook
  • Everything Elseā€¦
    • Apple I, ][, /// & Lisa
    • Newton
    • Software
    • Hacks & Development
    • Peripherals

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


FACEBOOK


GOOGLEPLUS


TWITTER


YOUTUBE


Location


Interests


OCCUPATION

Found 6 results

  1. Good afternoon folks. I recently picked up a dead IIx. It wouldn't even bumpstart when I first saw it, but I'm not sure why as it sort of did once I got it home (it chimed and showed the happy mac before doing a weird restart with no chime - after a couple of times it froze). Note that it does not restart if there is no disks connected. Additionally, the video is pale and washed out, except once in a while when it is normal. It is now a couple of weeks later and I've spent the weekend researching and repairing. I've fixed 6 broken traces and checked lots more in the power circuit.
  2. I recently bought a Macintosh Quadra 700 off of eBay (https://www.ebay.com/itm/Vintage-Apple-Macintosh-Quadra-700-M5920-Desktop-Computer-w-Harddrive-Mac-iMac/273781054522?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2060353.m2749.l2649) and it has some corrosion on the logic board from a leaky battery. When I was cleaning the corrosion off, several components fell off of the board. The parts that came off were R71, C61, R76, R77, Y6, and C65. D5, D6, and U91 are still on the board, but their pins don't look too great. U92 has nearly all of its pins broken off and it is hanging on by two or t
  3. A few days ago I picked up some vintage apple Macintosh computers along with some vintage apple accessories and was ecstatic when the person giving me the computers said I could have their Macintosh IIfx in near mint cosmetic condition (besides some yellowing of the plastic) free of charge. When I got home however and opened the beastly machine I was presented with one of the worse cases of PRAM battery leakage I have ever seen. Both the PRAM batteries had leaked onto the motherboard and it was not pretty to say the least. Now I'm tasked with repairing my Macintosh IIfx but I don't even
  4. I recently picked up a Quadra 700, and unfortunately the battery had leaked a little bit onto the logic board. Can anyone take a look and see how bad it appears? I've never dealt with this kind of stuff before, but it doesn't appear too bad? I got it off ebay, and the auction said it powered up (they had a picture of it with the green LED lit), but I haven't dared to even plug in the power. it looks like it lost a couple of SMD bits for sure, and clearly the battery connections are a complete wash. The battery case was completely disconnected (rattling around the case when I got it home) and t
  5. I have this Mac SE/30 that was in pretty bad shape. I'm going to recap it hopefully soon. But after really looking close, I'm seeing this green "fuzz" all over the place. Pretty much every where a capacitor was, a nearby chip has the corrosion all over the pins. I'm really wondering if this board is a lost cause. I'm sure with enough time I could probably fix it. But some of those IC's look to be very hard to find. The worst example are UB10 and UB11 (Sony audio). But others are almost as bad including some of the VLSI chips. This is my only SE/30. I have three other
  6. Thanks to a generous heart here at the forum, I'm getting a IIsi board to replace the one with the death chimes. If he wants to let himself know, that's up to him but I greatly appreciate it a lot. But back to this board, before the recap it was dead, does not turn on, nothing. It's "twin" I successfully recapped and it works. But this one was brought back to a Zombie Life- it turns on and then Death Chimes. Considering neither board was dead, it is great to see some life in them. As I wait for the donated board to arrive, I decided to put on my high powered magnification glasses - a m
×
×
  • Create New...