Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'boot'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Important Information
    • The 68kMLA Forum Rules
  • Community Connections
    • General 68kMLA News & Stuff
    • Conquests
    • Trading Post
  • Projects & Hosted Forums
    • RetroChallenge
    • 68kMLA Wiki
  • 68k Model Forums
    • Compact Mac
    • Mac II, Quadra & Centris
    • 68k LC & Performa
    • 68k PowerBook
  • PowerPC Model Forums
    • NuBus Power Mac, LC & Performa
    • PCI Power Mac & Performa
    • G3/G4/G5 Power Mac, iMac & eMac
    • PPC PowerBook & iBook
  • Everything Else…
    • Apple I, ][, /// & Lisa
    • Newton
    • Software
    • Hacks & Development
    • Peripherals

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


FACEBOOK


GOOGLEPLUS


TWITTER


YOUTUBE


Location


Interests


OCCUPATION

Found 15 results

  1. Every time I try to boot from my LC 520's internal SCSI hard drive bay, it hangs. My external SCSI drive never fails to fully boot, however. I have also swapped the drives and the same thing happens, so I'm led to believe it's the internal hard drive bay itself. All pins are intact, unbent and clean. I have tested both drives on numerous other systems, both 68k and PowerPC, and they work fine every time. Can this be a logic board issue? I've never heard of the internal bay not working while the external does, especially if they're on the same bus. Could it be a capacitor issue? They are long o
  2. After recapping my Mac512's Analog Board and booting either from a floppy disk (in the internal 400k drive) or booting from the FloppyEMU, with the case back off, I can faintly hear some beeping sounds coming from the area of the analog board, but it doesn't seem to be the speaker that I can tell. Here's a recording of the entire boot sequence, booting off the FloppyEMU: Mac512k_FloppyEMU_BootSounds.mp3 Honestly, I can't remember if I had heard these sounds before the recap, since I normally have the case on. The flyback is good (and tested in a dark room), but it wou
  3. Picked up a load of Model A1002 eMacs from the local junkyard. A couple of them are in very nice condition, but they do not boot at all. I opened them up, took a few boards out, and can't find any popped capacitors. Has anybody brought these back to life before? It would be interesting to know what common issues there are that prevent these from turning on.
  4. I have a Macintosh Color Classic that I just restored and I am attempting to create a System 7 boot drive for it. I have a "3M High Density 2.0 MB" floppy that I am writing an img file to using the dd command on Linux. I either get the error that there is no space left on the disk after a few minutes of whirring, or that the end of the device was reached. That can't be right? I feel like a 2.0 MB floppy is big enough for System 7. Anyways, when trying to insert it into may machine, some painful whirring noises occur and it eventually gets auto-ejected. Any help would be really great! I'm not s
  5. Hi all I'm new to the forum but not, of course, new to loving classic Macs. I've bought a Mac Classic that has been sitting in a cupboard for many years unused. However, it doesn't boot. I'm attaching a picture of the boot screen. The logic board seems to be in good condition (I've replaced the PRAM battery and washed the board with isopropyl alcohol). However, there's one particular connection on the board that worries me - see the attached pics. What do you think? Is the board toast? I'd be very grateful for any help! Cheers CG
  6. Hello again. My 3rd problem of the week so far lol. Now my Powerbook 180c will not boot from any external SCSI device. Whenever I hook a SCSI cable up to it(I have 3 of them), it wants to boot instantly into SCSI disk mode. Is there a way around this so I can reload the OS? I don't remember having this problem years ago. Thanks.
  7. I recently picked up a Macintosh LC with 12" monitor, and when I plugged it in, I got nothing. I then replaced the power supply with one I had recapped earlier, and the fan spun up, and it chimed. However, there was no video output, and when I looked inside to pull out the Maxell battery, I noticed that the area around some of the capacitors was covered in electrolyte. Upon pulling out the board, I noticed that a liquid had been spilled on the board at some point, as there was a brown goop around the back edge near the ports and on a few chips near the audio circuitry. The entire bottom of the
  8. Good afternoon all, I have acquired two Mac Plus units of which neither want to boot. I've started with the usual logic and analog board cleaning and recapping to no avail. The most promising combination of boards only achieves a white horizontal line accompanied by noise from the speaker, as seen in this video: Other combinations of board only achieve a flupping noise at various speeds with a blank screen. Nothing seems particularly broken on any of the boards, except scorching underneath the 5W 1Kohm resistor on both of the analog boards, both of which tested open and ha
  9. Hi all, im wondering if anyone might be able to make any suggestions regarding a 400mhz Pismo I have. As the title suggests, it boots so long as its plugged in at the mains and the reset button that sits among the ports has been pressed for a bit. The obvious first thing to do was to disconnect the dead pram battery however that hasn't soulved it.Can anyone suggest what I might be able to try next? Many thanks
  10. SO I have a new project IIc. When I power it up I get no disk drive spin, just power and vertical color bars. After disassembling it I found an anomaly at the location of the character ROM socket. The socket is a 28-pin. The chip in it is 24-pin, labeled 342-0265-A, and if i move it around slightly it get variations in the video output. I believe this chip may be a video ROM chip for a IIe enhancement kit? (No real knowledge here, just a google search). Is this the correct chip for the IIc? Any help would be great. Thx
  11. Hello everyone I'm trying to troubleshoot a 1MB logic board (820-0174-C). It doesn't chime only does what I posted in the video. I tried reseating ram, booting only with 1 stick of RAM, etc. reseating and cleaning hi and lo ROM DIPS. Voltages are good from a good, working analog board. The -5 voltage regulator on the logic board measures okay (-4.999 volts). I hear the TSM DIP can go bad too. Any other ideas as to what might be wrong? Any other guides for troubleshooting the logic board. Please watch attached video. Thanks everyone. trim.524A3B4F-052B-44CA-9011-5E24ED3DEFEC.MOV
  12. First post here ... hope you don't mind me asking for some help. I was lucky to get my hands on an SE/30 for free last week, but it won't boot. The fan runs, and it starts with the familiar bing in the speaker, but the screen is dead ('cept for some glow in the tube in the back) and there is no sound whatsoever from the floppy or hdd. It has a NIC which blinks green once when I switch the power on and once more when I turn the computer off. That's it. Any suggestions as to where I should start diagnosing this thing? I've gone so far as to open the cabinet and looked around. The thing
  13. Hello, I was wondering if anyone could help me with booting off a JAZ disc. I recently acquired a Macintosh SE, however the hard disc is dead. I have a JAZ drive that I've never used before, and was wondering if I could get it to boot my SE. I plugged it into my Beige G3, formatted the disk, and installed system 7.1 on it. I left the disk in the drive and plugged it into my SE. I turned the jaz drive on, then the SE, (as I've been told it will act like a regular HDD if I do this). However, upon startup, the SE doesn't even seem to access the JAZ drive. I have tried setting the internal termina
  14. I'm very attached to my LCIII. It was the first Mac that I purchased brand new, back when I was at Uni. I bought it to 'replace' my SE/30 (it didn't replace the SE/30 - I still have my SE/30. But I fancied a spot of colour.) The LC475 had just been launched and Computer Warehouse (ol' CW) had a spread in MacUser advertising LCs at £250. Oooh, I thought. I can afford that. It might be slower than the SE/30 - but colour. I'll have a punt. But wait! How much for an LCII? £350. Hey - I can afford that too. I'll buy… No wait. What about an LCIII? £500 - but for £700, we'll throw in
  15. Since I'm getting a few more of my machines up and running, I notice that I have a mix of Systems per machine. For example I have 1 LC with System 6.07 and another LC on System 7. I would like to be able to boot from one system or another on a given machine with similar software set ups. This means I might have to partition the hard drive into 3 or more partitions, 1 for each system and 1 for applications and personal data files. In the least this would be difficult with smaller hard drives. So, what do I have to watch out for, as in a case of a Mac being able to boot from either Syste
×
×
  • Create New...