Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'cc'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Important Information
    • The 68kMLA Forum Rules
  • Community Connections
    • General 68kMLA News & Stuff
    • Conquests
    • Trading Post
  • Projects & Hosted Forums
    • RetroChallenge
    • 68kMLA Wiki
  • 68k Model Forums
    • Compact Mac
    • Mac II, Quadra & Centris
    • 68k LC & Performa
    • 68k PowerBook
  • PowerPC Model Forums
    • NuBus Power Mac, LC & Performa
    • PCI Power Mac & Performa
    • G3/G4/G5 Power Mac, iMac & eMac
    • PPC PowerBook & iBook
  • Everything Else…
    • Apple I, ][, /// & Lisa
    • Newton
    • Software
    • Hacks & Development
    • Peripherals

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


FACEBOOK


GOOGLEPLUS


TWITTER


YOUTUBE


Location


Interests


OCCUPATION

Found 14 results

  1. My Color Classic is repaired, and I have loaded 7.1 on it with Update 3. Now I want to install either MacTCP or OT and setup the ethernet. I have an Asante MCLC Twisted Pair card installed. When I plug in a cable, it lights up. I have tried unsuccessfully to get this working. First I installed the Asante Ethernet Installer 5.2.9, that installed MacTCP 1.1.1, but it would not connect to my LocalTalk network via EtherTalk after that installation. Serial LocalTalk works fine. I searched the net a bit and found a walkthrough for installing ethernet in an SE/30 running 7.0.1
  2. Hello all, The short version: The CC (re-capped) no longer boots. I seek guidance. The long version: I booted my Colour Classic earlier today after about 8 months of non-use and I ran into a series of issues. Let me start by saying that the CC has an LC 550 logic board. Both the logic board and the analogue board (integrated power supply) were fully recapped around two years ago (ceramics, tants, and electrolytics where necessary) with ONE exception. I had the wrong sized 330uf 400v, so had to resit the original (see photo). Nevertheless, the CC operated perfectly well
  3. Hi everyone, decided to ask for help with repairing the colour classic analog board instead of using it for parts. The details: Fuse was blown on stock CC analog board. Board has been recapped, some new resistors and zener diodes replaced, blew new fuse when switched on. Logic board has been recapped and works inside of my LC575. DF2 is still original and hasn't been checked yet. Any ideas for what to look at?
  4. Hey folks. I remember reading about something similar to this some time ago. But I didn't pay that much attention to it as I wasn't really into CCs back then. Now I am though. I recently picked up a nice looking original CC. The seller advertised it as non working/for parts only and as it turns out, it boots up just fine. (apparently he had completely forgotten about soft power...) So that's good. What isn't though is this: NB: The flag in the top right section of the screen is supposed to be the French flag. Blue, White and Red. It's definitely not supposed to be green, w
  5. Hi all, I'm trying to remove the analog board from my Colour Classic, so that I can send it off to have its caps replaced. I have all cables separated except for the thick red cable that connects the flyback transformer (I think that it is) to the CRT. I have only ever once removed this cable before - on my SE/30 - and it wasn't so difficult. I have read through the CRT guide in this manual and followed the procedure of pinch, push and twist. It's not coming out. Underneath the red cap I can see two pins. I am a tad apphrensive about using much force on the CRT proper. I also haven't d
  6. Hi everyone, I have a working Color Classic, have installed an LC575 motherboard, and ResEdited the system file so the Color Classic boots ok. Everything works great. However, I want to modify the hardware so that I don't have to edit the system file in the future (it's nothing to ResEdit the system, I just like being able to do install the OS with no software mods). I also want 640x480 at the higher refresh rate. Question 1 re: High res VGA To do the 640x480 upgrade, I plan to use this http://colourclassicfaq.com/highres/. However, it does not appear to address the higher load on the cap
  7. From the album: Vintage 200

    System

    © Articulater™

  8. From the album: Vintage 200

    © Articulater™

  9. From the album: Vintage 200

    68k Mother Board

    © Articulater™

  10. From the album: Vintage 200

    Chips

    © Articulater™

  11. From the album: Vintage 200

    Logo

    © Articulater™

  12. From the album: Vintage 200

    © Articulater™

  13. From the album: Vintage 200

    68k Netscape-3

    © Articulater™

  14. From the album: Vintage 200

    On line

    © Articulater™

×
×
  • Create New...