Jump to content

erichelgeson

6502
  • Content Count

    315
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by erichelgeson

  1. Great content as always @JDW - Thanks for the mention at the end! I though how could a case review be a 1 hour video, watched it, and didn't realize an hour had gone by While I do think the clear case looks nice, I think it's "not for me" - I like the look of an original retro-brighted case. If you haven't, consider a donation to his channel! Making in depth videos like this is time consuming I'm sure.
  2. I'm running 7.1 Update 3 on my Color Classic (just got it running two days ago) - 7.1 will need system enabler 401 as I learned. Another option for managing multiple system folders is to use System Picker, allows you to bless different folders. Eg install System 7.1, then rename it to "System 7.1" and install 7.5, rename it to "System 7.5" and use System Picker to reboot between the two/three/etc https://macintoshgarden.org/apps/system-picker
  3. Thanks everyone, up and running with the new HDD and caps. Will do some "burn in" to make sure everything is ok before cleaning it up and putting it back together. Kids will be happy to draw(in color!) and play some color Oregon Trail tonight
  4. Found 401 - never used these enablers before so I think I'm on the right track. Got Disk Tools to boot now, formatting HDD. I assume I'll have to manually install 401 after the install completes?
  5. I have a 7600 on the network running os 9 with a floppy drive, but I just cant find a set of 7.1 images that work with the color classic - eg i boot a vanilla 7.1 and it says (cant remember the exact verbiage) This system is not compatible with this OS. Every copy of 7.1 i've found is either raw disk images (I could put them in vmacmini, convert them to disk copy images, then transfer) but was hoping I could just find a copy.
  6. It lives! I did go with the a very small strip of heat resistant tape that just covers that trace, I think the UV solder mask would have been difficult and would have had to sand it down. I'm ok with it. Cleaned up the board a bit more (wish I had access to an ultra sonic cleaner) and it boots! HDD is still dead, but have a 250mb scsi drive I'll replace it with. But my problem is I cant find any disk images I can write. Most I find are .dsk (raw for emulators) and wont open in anything on a real mac (eg disk copy 4.2, 6, 8, shrink wrap, diskdup, etc) If you have a link
  7. All caps but the one with the exposed trace on. I always go back touch up and I shouldn't! Oh well they turned out ok. The jumper wire isn't pretty but hopefully will get the job done. (note flux needs to be cleaned up too) I'm wondering for the exposed trace if i should re-tin it. I'm a bit concerned the solder mask under it will raise the capacitor quite a bit. I'm not sure if tinning + temp resistant tape over just that trace would be an acceptable fix or not.
  8. I thought I received UV Solder mask a month ago, tore up the house looking for it, ordered a new tube, then realized the original tube I ordered is still in transit from china..... ETA 7/25. So a bit stuck till I can safely cover that exposed trace. If I get time tonight/this week I'll solder on all but that one cap.
  9. Thanks @PotatoFi, I had been using the rock back and forth very gently till the legs break, worked well but had a stubborn through hole I needed the heating power of the air gun, so that's why I have it There's a few of us around MN @ScutBoy - I'm south of St. Cloud in the middle of no where.
  10. Well Cap removal could have gone better (but not terrible) - For some reason I thought I'd use my iron to remove them instead of my new hot air gun, and with all the crud on the board I didnt get as hot as I needed and pulled more than I should - live and learn I guess. The rest of the caps with the hot air gun all cleaned up great. C2 just goes to L1, a short jumper wire will do. I do have the pad, but no epoxy, and I read super glue wont hold up to the temps. C9 has some corrosion under it and one trace is exposed - will clean and put some UV solder mask on, tho
  11. Well, today I booted it up and the hard drive spins up, then down, then up again, get a "power fluctuation" the screen wobbles - and then a blinking question mark. Hope it's just the HDD failed! Also reading up more on the 640x480 I'm going to pass on it. The non-mystic way has quite a few steps and not great results. Unless I find an app that really requires it or find a cheap board for a mystic upgrade, I'm going to table that for now.
  12. Quick update, got impatient and decided to just take some 70% ipa and clean the leak by the adb ports as it seems that is a common issue for soft power and it booted right up! Will start removing the old caps this weekend, but always good to know its in a working state before you start.
×
×
  • Create New...