Jump to content

Plottem

6502
  • Content Count

    9
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Spain

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Thank you very much, I must say that what I have dropped is only the part that supports the unit, this part is the one that seems to be magnetized. Please do not drop the unit, I may not explain it well! but after 3 weeks it still works perfect, I turn it on daily to check it.
  2. Hello friends, I wanted to tell you how I solved the floppy drive problem. After thinking about it a lot, trying different cables and various floppy drives, I came to the conclusion that floppy drives only worked when they were out of the mac case. Then I remembered reading that it could be because the support of the dam could have been magnetized by the radiation from the crt. So I started looking for how to demagnetize metallic objects and I found a very simple solution ... drop the object to the ground, so the ions would return to their place. I did it and voilĂ  !! a week later it still wor
  3. Sorry about the formatting error in the text, I wrote from the iphone and I don't know what happened, I'll try to change it. Yes, indeed I have always used the same cable, both inside and outside, and outside it works and inside it doesn't, how strange. Interesting the text is similar to what happens to me
  4. Good night from Spain!! Merry Christmas to all! I tell you, I have restored a 512k with an 800k floppy drive. Apparently it works fine, but the floppy drive many times does not work, already going crazy, I started to do tests and I realized that when I take out the floppy drive from the mac it works perfectly and inside it does sometimes. I have read that it may be due to some interference from the crt, but I don't know how to solve it, I have always tried it with the metal support post. Ahh I have tried another unit and the same thing happens, any ideas? Thanks a lot
  5. Thank you very much techknight, I will try to wash the board well again, before doing anything else and I will to bake the board again at 175 degrees F which is about 80 degrees C for 15 or 20 minutes as I read in another of your post (will be enough temperature?), I will put photos as you said in another post. I was afraid of the screen that it had no solution, the truth is that the use that I give it does not matter much to me, but you always want everything to work perfectly and it is very difficult on machines over 30 years old I suppose. Thanks
  6. Thank you very much for your input LaPorta !! I will check the ground, the truth is that it had not occurred to me and it may be some derivation. I'll also check the welds on the new capacitors for any that aren't perfect.
  7. Good morning everyone from spain, I have restored a 1989 portable macintosh, model m5120, it has been recped, cleaned and baked following the teacher's instructions techknight. But I still do not work 100% perfect. I tell you the problems he has to see if you can help me: The first problem is the screen, after half an hour of use more or less it begins to darken until it becomes completely black; If I turn it off and leave it off for a long time, it returns to normal. I've checked the capacitors and they seem fine, I don't dare to disassemble the frame and I don't know what to do. I leave
×
×
  • Create New...