Jump to content

off

6502
  • Content Count

    8
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Gender
    Not Telling
  • Location
    Frankfurt am Main, Germany

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. If anyone's interested, I've got an archive of all versions of the Turbo040 ROM that I could get my hands on (3.07, 4.01 and 4.11 - the latter two are also in Trag's archive). I dumped all the ROMs offline and in-system (dumped with copyroms), with the latter containing actual strings in the dumps such as "Turbo 040Macintosh II, IIx, IIcx, IIci, IIsi, IIvi, IIvx, SE/30, and Performa 600" (which is exactly what's displayed in the Turbo040 Utility). Daystar Turbo 040 ROMs.zip
  2. Okay, good news and bad. Starting with the good: I was able to trace out 4 more pins, you were correct, I needed to trace them from the solder side. Did so in my first try, but must have not pressed hard enough. That leaves the bad: I cannot, for the whatever reason, find a connection to Pin 21 of the 20L8. It does not connect to any other pin on this chip, the 16L8, or any pin on any connector. And I checked them twice. That only leaves one conclusion for me: This pin is, for whatever reason, left floating. Or my card is somehow broken but still works in the SE/30. As for your images: A
  3. Well - that was fun You did pretty much most of the hard work; I have merely put my multimeter to good use and verified most of your connections. Unfortunately, what you can do in Illustrator, I can't even dream of - so here is my version, about 99% finished (except for 5 pins on the 20L8 everything is mapped out and mostly verified). Please forgive my colouring everything, if that doesn't make sense to you. It's pretty simple, really - every connector (MB, PDS, CI) has its color, every row (A,B,C) has its own shade. Obviously this dictated name: 120 Shades of Pins Hopefully I can f
  4. Oh - sorry for plainly ignoring your actual question: Yes, component side would be awesome! I have some actual 120pin PDS connectors so I'll use them to buzz. Regarding the PALs: that's pretty much what I thought of doing - i.e. brute-force all input connections (should be 2^10=1024 for the 16L8 and 2^14=16.384 for the 20L8) and then mapping out the logic diagram for the PAL. But again, let's get to that when the connections are laid out. I'm hoping to do the actual buzzing tomorrow, but might be Saturday until I finish. If you have any pdfs to share until then I'm very eager to use t
  5. Yes, the illustrator file would be much appreciated! If possible (don't have Illustrator at hand), I'd love something that either Sketch can edit (SVG?) or that I can print (read: PDF) and write on. Regarding "does it fit the SE/30 case": Nope, it does not. Not without the Asante Ethernetcard anyways. Even then, it's a very, very instable sandwich and honestly: If anything, this project would be the perfect solution to my problem (read: diy board with a layout that would better fit the SE/30). I know the Stratos is out there - but why not do it yourself? As a final note, I was able
  6. Glad to be of help! I'll try to buzz them asap, for the time being here are the images I shot over the years, maybe you can go ahead and lookup the chips to begin with: https://goo.gl/photos/Bdw1Sa4gCgm9jcF76 As for why this works in my SE/30: I honestly don't know - I acquired the card at about the same time as my Turbo but that was merely a coincidence (nevertheless a very happy one). It works both, connected directly to the PDS slot in the SE/30 and through the Asante PDS-Passthrough.
  7. Okay, so please don't hit me if I'm wrong here - but I have the following card and I'd be able to beep it out. Would that help your efforts or is this the wrong one (it is working in my SE/30 so I might be completely wrong)?
  8. Hm, reminds me of my journey with this card. Maybe you could have a look at this thread where I've run into what seems the very same problem: https://mac68k.info/forums/thread.jspa?threadID=281 TimHD. I could partially fix it by using the stock rom and only 8mb of RAM, then it would at least boot at all. Maybe my adapter (seen in the thread's first post) is somewhat similar to the Twinspark one? PS: The firmware version of the Turbo 040 is really important here, mine wasn't able to boot at all until I've upgraded the ROM to 4.11 by swapping the removable EEPROM on the board. And from
×
×
  • Create New...