Jump to content
Sign in to follow this  
Will Cheyney

Macintosh SE/30 screen "shimmering" issue

Recommended Posts

Hi all. Looking for some technical advice from you all.

I have a Macintosh SE/30 that has a very minor issue with the display. It appears that when the machine is seeking data from the HD, a very faint horizontal shimmering line effect moves up and down the screen. So faint that I can't even record it to show you. There is no "worming", distortion or burn in on the display otherwise.

 

I doubt the majority of people would even notice it but I'm curious as to whether anyone knows what a potential issue may be.

The logic board has been recapped and I'm planning on doing the Sony PSU tomorrow incase it's a voltage regulation thing (testing the voltage on the floppy port shows small fluctuations).

 

Any ideas? Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

If I had to guess - and it is just a guess - it's probably magnetic interference from the hard drive. I've got an IBM PS/2 Model 25, IBM's answer to the Macintosh all-in-one PC, and the hard drive in that thing does create a very slight wobble on the screen. If I unplug power to the drive, it goes away completely.

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 hours ago, Will Cheyney said:

The logic board has been recapped and I'm planning on doing the Sony PSU tomorrow incase it's a voltage regulation thing (testing the voltage on the floppy port shows small fluctuations).

I would also look into re-capping the analog board. I had a very similar issue to what you're describing in my own SE/30. Re-caps across the board solved that little irritation for me.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×