Jump to content
  • Posts

    • I'm going through my stash and I'm coming across more stuff.   I bought 4x 64-pin SIMMs from a fellow in Germany who suspected that they were for a IIfx. The NTX part of the label indicates that these are intended for the LaserWriter IINTX. I'm guessing that the 70L part at the end of the second line indicates that it is 70ns RAM.   I haven't found much online about this particular RAM, or even about the differences between IIfx RAM and IINTX RAM. I seem to remember reading somewhere that IINTX SIMMS can't be used in a IIfx.   There is a link to a thread here from the user Tempest who reckoned that they were 4MB SIMMs:   On AppleFritter, here's mention of it in a post from 2004: https://www.applefritter.com/node/3712   My questions are:  1. Does anyone have any concrete experience with IIfx & IINTX SIMMs?  2. Do these SIMMs ring a bell with anyone?  3. Is it safe for both the SIMMS and my IIfx to try them out?   The picture of 2 of them is below:
    • This is what happened last night. I re-formatted all the ’SCSI2SD disks’, four of them in total and 2GB each, with FWB HDT 2.0.6. Then I switched to the JackHammer. At first, nothing happened, grey screen with the mouse pointer. I removed two Digidesign cards, and the system would start. I then manage to install the JackHammer Control Panel, and then I did some bench tests in FWB HDT in two set-ups.   First, no options checked. (Please note, my SCSI2SD drive ID is named ‘QUANTUM FIREBALL*’)     Last, all options checked.     The SCSI2SD 5.1 in my IIfx is not even close to @joethezombie performance with the SCSI2SD v.6, but at least it seems to be functional. However, I think its time to get a new PSU, because every time I cold boot, the system won't start (grey screen with the mouse pointer). It takes at least two start-up procedures, with the JackHammer installed, every time if I leave it off for a while. FWB Disk Driver is that something that comes bundled with FWB Hard Disk Toolkit? The closest thing I can find is ’FWB SCSI Configure’.   Cheers!
    • OK... a recap to what I messed up this week - and the week isn't over yet: the CD-Drive wasn't reading stuff properly so I threw in a cleaning disk. It now doesn't read at all. The PowerMac 4400 floppy drive is possibly dead and keeps the thing from booting. Turns out a PCI-to-USB card I was trying to use sends my PowerMac G4 into an absolute conniption (it shows a garbled "you must restart" message) and Windows (98 through 10) don't notice it at all - so that doesn't work at all. ADB keyboard and mice are so horribly overpriced it's not even funny. Makes me want to ditch the PowerMac 4400 and get a 486.
    • @Joe This is a HUGE help. Thank you. The black mark on the top of LF1 isn't related to it being burnt. It's some kind of marking that appears on this component. The highlighted resistor is just black in colour. In fact, no component is burnt/scorched. No funny smells either.   I'll give the rest of your trouble shooting a go and report back.   @JDW Thank you for your reply too. I've checked the voltage output of the converter and it's right on the money. It's also at 60Hz and has a rating of 100w. No no issue there.  
×