• Hello, Guest! Welcome back, and be sure to check out this post for more info about the recent service interruption and migration.

What sound is my SE/30 making??

Slammbone1986

Well-known member
Had this baby a long long time and finally decided to recap the entire machine. Console sent me the goods and I recapped it without a hitch. Went to turn it on and that god awful noise you hear was coming out of what looks and sounds like the flyback. But I don’t know what I could have done has anyone had experience with this sound?? Oh and it was working perfectly fine before I recapped it. Any help to figure this out would be much appreciated!
Thanks
Tyler
 

Attachments

  • IMG_2679.MOV
    18 MB

joshc

Well-known member
Possibly a loose connection or weak solder joint - did you reflow any of the solder joints when it was recapped?
 

Slammbone1986

Well-known member
Yes I always do anytime I have one apart even if they aren’t cracked. They will all eventually turn bad. I think I’m just going to have to go over everything. Do y ok think it’s something to do with the analog board or the logic board?
 

joshc

Well-known member
Analog board I think. Definitely worth going over your work again especially if it was OK before the recap.
 

Slammbone1986

Well-known member
Yeah so I forgot to mention. I took the Logic board and put it in a known good machine and the same thing happens. So it has to be on the logic board. Earlier I found a bad solder joint on one of the axial caps, on the video connector line, but of course it didn’t repair it.
 
Top