Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'quadra'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Important Information
    • The 68kMLA Forum Rules
  • Community Connections
    • General 68kMLA News & Stuff
    • Conquests
    • Trading Post
  • Projects & Hosted Forums
    • RetroChallenge
    • 68kMLA Wiki
  • 68k Model Forums
    • Compact Mac
    • Mac II, Quadra & Centris
    • 68k LC & Performa
    • 68k PowerBook
  • PowerPC Model Forums
    • NuBus Power Mac, LC & Performa
    • PCI Power Mac & Performa
    • G3/G4/G5 Power Mac, iMac & eMac
    • PPC PowerBook & iBook
  • Everything Else…
    • Apple I, ][, /// & Lisa
    • Newton
    • Software
    • Hacks & Development
    • Peripherals

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


FACEBOOK


GOOGLEPLUS


TWITTER


YOUTUBE


Location


Interests


OCCUPATION

Found 24 results

  1. hello everybody, I am in this very strange situation: my Quadra 700 came with an hard disk which failed after a few weeks. I wanted to try an 80 pin hd (cheaper, easier to find) with this made-in-china adapter: https://it.aliexpress.com/item/4001112495209.html and I got my hands on a 17GB Seagate Cheetah ST318406LC (the label says it's LVD/SE). Connecting it and turning the Mac on got me chimes of death and sad mac errors 00000F / 0000003 or 000000A, with any possible combination of scsi id (now the HD is on ID 4). I could boot the Quadra with a
  2. Hey y'all! Hope everyone's been doing alright! Life has been insane for me the last couple of years (especially this one...), so my Macs have kinda taken a back burner until tonight. My oldest daughter officially inherited my beloved Performa, and when she went to play some games a couple of hours ago it finally happened. A wild Sad Mac appeared, with the code 0000000E 0000FD00. Where should I start with troubleshooting this? Dr. Google has been very little help... Miranda inherited my Sad Mac phobia, and tonight she turned on the Performa in her almost completely dark bedroom righ
  3. I recently bought a Macintosh Quadra 700 off of eBay (https://www.ebay.com/itm/Vintage-Apple-Macintosh-Quadra-700-M5920-Desktop-Computer-w-Harddrive-Mac-iMac/273781054522?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2060353.m2749.l2649) and it has some corrosion on the logic board from a leaky battery. When I was cleaning the corrosion off, several components fell off of the board. The parts that came off were R71, C61, R76, R77, Y6, and C65. D5, D6, and U91 are still on the board, but their pins don't look too great. U92 has nearly all of its pins broken off and it is hanging on by two or t
  4. After many years of delays on my part, I finally managed to get this specific Quadra 950. Many thanks to @Trash80toHP_Mini for taking a large detour on the way home to North Carolina through the countryside of Northern Virginia to hand it off to me. The Quadra fired right up without a single issue after just a little bit of light cleaning. Specifications: 16mb RAM, with all SIMM slots filled 500mb HDD No Nubus cards at the moment My plan for this machine is simple. Stuff it full of Nubus cards and RAM. This Q950 will be the successor to my Q800, which cur
  5. Hi, Me again - I was the guy having issues with my 950's ADB port/video artifacts and SCSI2SD booting/Sad Mac: Quadra 950 board #1 The issues could be described as: (just in case y'all have any more ideas) ADB is on crack. Text carat blinks super-fast, repeats almost instantly and equally as fast. Mouse requires 4-5 super-fast clicks to register as one double- video artifacts with NuBus video card; on-board seems to be OK replacement Apple Ethernet NuBus card (SONIC model w/ 68000 CPU) is recognized in Slot A but locks the system up
  6. This has not been a good month for me. First my poor cat Linus is hit and killed by a car last week, and now the Q950 I picked up from our dear Nuvision has died! This Quadra 950, a workhorse at Nuvision Graphics for who knows how many years, is now giving no signs of life, and I don't know why. It all started when I first received the machine from Nuvision a few months ago. The front of the machine had a label on it which read "BOOTS (NEEDS WORK)", so I knew things would be interesting. When I first set it up, it was not booting due to the format of the HDD, also indicated by that
  7. So, my Q700 that was only in my hands for about a month is suddenly having hardware/ADB issues as well as the 950 I've written about here. Background is above. Pardon the crosspost but I wouldn't normally hang out in the Peripherals section so maybe others wouldn't either... and this graduated from a problem isolated to the video card to impacting the entire machine! Here it is in its glory/gore. Thank you in advance for following along! Above PC 24x jacked up my Q700. Machine at the time had a upgraded/soldered 33 MHz crystal, PPC 601 PDS card, Powe
  8. I have a 950 that has been the most stable machine in my arsenal, just sitting there, serving up files from within A/UX. I also maxed out the RAM to 256 MB and threw a NuBus Ethernet card and SuperMac Thunder/24 card in (since I can't get my hands on the usual 950 "hen's teeth"). Well, I had an issue after swapping video cards (to troubleshoot an equally-frustrating issue with my 700 - see other thread in Peripherals) and, while I managed to get it back up, I have the weirdest side effect: when the key switch is left in the default (0-degree or up-and-down) position, I have wavy interference o
  9. I recently picked up a Quadra 700, and unfortunately the battery had leaked a little bit onto the logic board. Can anyone take a look and see how bad it appears? I've never dealt with this kind of stuff before, but it doesn't appear too bad? I got it off ebay, and the auction said it powered up (they had a picture of it with the green LED lit), but I haven't dared to even plug in the power. it looks like it lost a couple of SMD bits for sure, and clearly the battery connections are a complete wash. The battery case was completely disconnected (rattling around the case when I got it home) and t
  10. Asking because there is a Q900 floppy bezel on the same site (Milagro Computer) but it looks more like a Q800/840A floppy... there's no mistaking the 900/950 floppy bezel (nice right angles) The CD bezel, not so sure. It doesn't look the same as the other different ones I've seen (some with round eject buttons, others with the standard rectangular button) but could it still fit? Quadra 900/950 CD Bezel 815-2738 Would love the flexibility of swapping out bottom drives from time to time (I have a "framing" bezel that was meant to hold in full-height drives but
  11. Hey all, I've nearly maxed out the RAM (64 MB or $40 at a time) on the Q950 I acquired a few months ago and had a spare key made just in case I broke the only one off in the lock. I added a SCSI2SD with A/UX 3.1.1, 7.6, 8.1, Apps and Backup partitions. I've added a SuperMac Spectrum/24 Nubus card (with the DSP daughtercard but also a v1.0 ROM I believe) and the Apple SONIC Ethernet Nubus card (AAUI) with the dedicated 68000 to improve file server performance. I have an AppleCD 300e external SCSI (1x) that lines up beautifully with the front bezels. I
  12. It seems that none of my Centris and Quadra era machines are stable anymore unless they've been recapped. In the last few years I've recapped several motherboards, but even they started showing issues, so now I'll be recapping or replacing power supplies, too. After recapping my 1U Amiga 1200 (which is now running 100% perfectly without panics or core dumps for more than a month), I was inspired so I decided to do a Quadra 605. Since I have more motherboards than cases (the plastic is SO brittle!), and since I don't have the capacitors I need for the power supplies, I decided to bu
  13. Hello, I figured I would start a topic for my custom case/ATX conversion of my Quadra 650! I got the logic board from just.in.time for $5 dollars, in untested condition. I actually found the matching connector for the power connector on Mouser! I ordered that, and I used clip leads for a first test, set up for hard power. I connected a speaker, and applied power. The board chimed, and it booted to the question mark. Yay! The board was good. Then, I connected an external scsi hard drive, which was read and it booted. Now, I'm going to assemble the proper cable so I don't have to use clip
  14. Hi all, My Quadra 840 AV which I recently acquired from the roadside, has no video output, chime, or hard drive. There was a note attached to it that said it needed a new PRAM battery, so I replaced that. Still no chime, most likely because of the missing HDD. I remembered I had a 50 pin SCSI hard drive from a Classic II that wasn't working, so I tried using that to terminate the SCSI cable. It would start up, seek the HDD, wait 20 seconds, seek again, and would continue in that fashion until I turned it off. Yet again, no chime. I don't have the caddy for the CD ROM drive,so I have no w
  15. First post. Woot! I thought I might share some knowledge and get some feedback on my process, but first the backstory. I have a Performa 640CD I acquired from a longtime client around 12 years ago. She donated it to me because the power supply failed from a lightning strike. I happened to have acquired a Performa 630CD around that same time, so I moved the 640CD logic board over to the 630CD chassis to test it. Lo and behold: the 640CD powered up. Life happened and I promptly forgot about the machine. I got back on a preservation/restoration kick the last couple of years and finall
  16. Hi... I found a pdf of the "Macintosh Computer Service Guide Vol III" July 1994 here: http://vintageapple.org/macbooks/pdf/Macintosh_Computers_Service_Guide_Volume_III_July_1994.pdf The scan is outstanding. It has testing options that apply to many Macs. It covers the Color Classic, LC 520, and up to the Power book 200 series. This manual is over 300 pages. jack
  17. Hi, I'm still a newbie with old Macintoshes so bear with me. I'm getting a Centris 650 in the mail in a few days and it comes with two Nubus cards installed. The first is an unknown video card and the second is (I think) a Digidesign Audiomedia card. My questions are: 1) Do Nubus audio and video cards speed up system performance? If so, how much and how can you tell? 2) I'm not doing any audio recording but I will be playing games and multimedia cd-roms. Does the Audiomedia card improve sound for games, or did all 68k-era compatible games just output 8 bit sound natively since most
  18. I started an archiving project using a Mac Quadra 610 here: https://68kmla.org/forums/index.php?/topic/25007-starting-archiving-project-using-quadra-610/ However, the 50 MHz NewerTech Quadra Overdrive proved to be not all that stable. The rest of the machine is 100% stable running at 25 MHz without the Quadra Overdrive, and I'd like to fix that. Does anyone know of a source or sources of the last mask .57 micron L88M Freescale / Motorola chips, aside from the $50 ones on eBay?
  19. Hi, m68k users! I've been using bbraun's djMEMC fix in the NetBSD kernel to support 260 megs in a Quadra 610. However, sometime between last summer and now I've noticed that when I'm booted in to Mac OS 8.1, the Quadra is showing 132 megs whereas it was definitely showing 68 megs in the past. This isn't after warm-restarting from NetBSD or anything like that (I think bbraun mentions or implies that the ROM memory routines run on all boots, so changing-then-rebooting to get more memory isn't an option). Has anyone else seen 132 megs on a Quadra or Centris 610 without modifications?
  20. MinerAl

    Q840AV B

    From the album: MinerAl machines.

    Quadra 840 AV. HDD wouldn't boot, but mouse comes on screen and eventually the flashing

    © MinerAl

  21. MinerAl

    Q840AV A

    From the album: MinerAl machines.

    Quadra 840 AV with 500MB HDD, 8MB RAM System 7.5 Dirty case

    © MinerAl

  22. MinerAl

    Q950 B

    From the album: MinerAl machines.

    Quadra 950 with a 1GB drive and OS 7.6(?), 8MB RAM

    © MinerAl

  23. MinerAl

    Q950 A

    From the album: MinerAl machines.

    Quadra 950 with a 9GB noisy server SCSI drive in it. The five partitions are named Michael, Marlon, Tito, Jackie, and Jermaine. System 7.5.x, 16MB RAM

    © MinerAl

  24. I recently acquired a working, but neglected Quadra 840AV. It came with 3 hard drives installed, an original CD-ROM drive, and with a 64 MB of RAM. It clearly needed a total recap of a motherboard and a good cleanup, which I did. Then I tested the machine, and I found out that a CD-ROM drive wasn't detected, even that it was connected properly. I figured out that it must be the drive that failed. Then I cracked open the Sony CDU561-25 drive, and to my surprise, I found capacitors that have leaked and corroded the PCB. The damage was quite bad, but fixable. There was a group that leaked, a
×
×
  • Create New...