Jump to content
Sign in to follow this  
travistouchdown

G3 Pismo Dead in the water; Ideas?

Recommended Posts

So i went to fire up my G3 Pismo the other day after a year or so in dry, dust free storage; and nothing.   Won't power up.  Tried both of my PSU's; nothing; just dead.

 

Has anyone encountered this before with these G3s?  Is there a hard reset somewhere on the MOBO i could try; or will this thing need some parts most likely.

 

Thanks for your input! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I used to have this issue occasionally with the dual USB G3 iBooks / iceBooks and resetting the Power Manager fixed it, unless it was a hardware problem with the DC jack which only happened once.  On the back of the machine between the modem jack and the VGA port there should be a very small button, which you'll need a paperclip to press.  Remove the battery and then hold down this button for ~30 seconds.  If the machine still doesn't power up after you pop the battery back in and plug in the charger, try holding down the main power button for 30 seconds (again with the charger disconnected and the battery removed) and then see if it fires up. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

The Pismo will not start with a completely flat PRAM battery. Unplug it and I bet it’ll come right to life. I had the exact same issue with my Pismo when I first got it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks guys!  Is there a good how to page anywhere on accessing the PRAM batteries for these computers? 

 

Edit: 

 

Nevermind...duh (Let me Google that for you) lol

 

 

Edited by travistouchdown

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×