Jump to content
Sign in to follow this  
Jon183

LC TDK PSU issues

Recommended Posts

Hi everyone,

I have a TDK supply that has a really strong burning smell and gunk all over. I am going to send off for all the caps on the right side on Friday and give it a thorough clean. Just wondering if there is an issue with CR4 and what part it is, the smell seems to come from that part.

post-9259-0-62763200-1510495622_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

i think it is a zener diode, and if its heating up its shorted. 

 

If it is shorted, then there has to be a reason why. if the power supply doesnt work, then the mitsubishi PWM IC is probably dead with it. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

i think it is a zener diode, and if its heating up its shorted. 

 

If it is shorted, then there has to be a reason why. if the power supply doesnt work, then the mitsubishi PWM IC is probably dead with it. 

The system is lifeless and does nothing at all when switched on with this supply, have to share my good astec one between my LC and LC475.

Edited by Jon183

Share this post


Link to post
Share on other sites

Macintosh LC TDK 699-0153 recap list:

C5

180μF 385V

C8

8.2μF 50V

C60

47μF 25V

C55, C52, C51

1000μF 10V

C56

56μF 25V

C54, C53

270μF 25V

C64

270μF 10V

Pretty sure its accurate, haven't really double checked it though.

20171201_135515.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×