• Updated 2023-07-12: Hello, Guest! Welcome back, and be sure to check out this follow-up post about our outage a week or so ago.

Search results

  1. Hippaforalkas

    Color Classic starts, but no chime / not booting from internal SCSI devices

    Another update: I read through the schematics for the CC logic board (I'm really not good at doing so, but I managed. 😅). One call out I noticed is that two capacitors (C2 and C3) are part of it. So, I decided to first try removing and re-soldering both caps again (I also did the caps C4 and C5...
  2. Hippaforalkas

    Color Classic starts, but no chime / not booting from internal SCSI devices

    Thankfully cap leaking wasn't _terrible_. There was visible wet spots around each cap, but none of the traces or chip legs had obvious corrosion. I'll take some time to inspect closer with a magnifying glass, track down those schematics, and test the legs on the audio chip and maybe the SCSI...
  3. Hippaforalkas

    Color Classic starts, but no chime / not booting from internal SCSI devices

    One thing I noticed while recapping the analog board: this resistor looks rather suspect. But I've no idea if it's crucial to anything important.
  4. Hippaforalkas

    Color Classic starts, but no chime / not booting from internal SCSI devices

    The hard drive works. I tried it in my Quadra (see my initial message above). I've also tried a SCSI2SD.
  5. Hippaforalkas

    Color Classic starts, but no chime / not booting from internal SCSI devices

    Update: I recapped the analog board last night. No changes, unfortunately: hard drive still isn't recognized and no audio from the built-in speaker. I'm honestly not sure what to try next.
  6. Hippaforalkas

    Color Classic starts, but no chime / not booting from internal SCSI devices

    Analog board caps are supposed to get here on Thursday, so I'll recap it soon and hopefully get a few more answers.
  7. Hippaforalkas

    Color Classic starts, but no chime / not booting from internal SCSI devices

    Thanks for the info! Just ordered the caps I need for the analog board—I'll try recapping it when I get them. I double-checked the logic board's spring contacts. They're definitely making contact with the RF shield. The external SCSI connector has +4.84V on pin 25. That's a bit low, but maybe...
  8. Hippaforalkas

    Color Classic starts, but no chime / not booting from internal SCSI devices

    Hello all! I've got a set of head-scratching issues that I've spent days on but can't quite figure out, and was hoping someone here might have some thoughts. It's likely there's several different issues at play that I need to slowly work through. Apologies for the long read for those interested...
  9. Hippaforalkas

    Check out my YouTube channel! https://youtube.com/68kGold

    Check out my YouTube channel! https://youtube.com/68kGold
  10. Hippaforalkas

    Quadra 950, a tad worse for wear

    Hope this post is interesting to folks! I finally managed to snag a Quadra 950 at a not-astronomical price. Caveat being it clearly took an impact in transit. The shipping box had a sizable dent in the top-right corner. It was wrapped in a couple thin layers of bubble wrap and some balled...
Top