• Hello, Guest! Welcome back, and be sure to check out this post for more info about the recent service interruption and migration.

Search results

  1. I

    IIgs

    ok, sweet! will try it tomorrow and see what happens. glad to have a new toy to play with..
  2. I

    Another Macintosh IIsi Restoration

    Awesome job!
  3. I

    IIgs

    ok, I dont have scsi hard drive or anything for iigs, so no storage. Plus, being a rom 1, I think it is memory limited too. So, learning curve on how to get this up and running lol...Macs are much easier for me for sure. Thanks for all that info, that's awesome, appreciate it!
  4. I

    IIgs

    Well, I figured it out. The monitor was the issue. Corrected the sync on back, boots perfectly every time now. Got into control panel, and checked things out. Dont know what software you can put on this?
  5. I

    IIgs

    When i unhook everything, leave for a bit, plug all back in she starts fine. Then subsequent start up’s she goes back to that garbly screen. Any help would be great! She works fine on initial boot. Is the rom bad?
  6. I

    IIgs

    Will do full diagnostics looking like this
  7. I

    IIgs

    Ok, sometimes she works, most of the time it is now this. It still passes diagnostics test. Is it a ground issue??
  8. I

    IIgs

    its alive!
  9. I

    IIgs

    Well, after playing with some filters that looked bent on iigs logic board (maybe got bent from recapping?) and finding my iigs rgb cable i decided to power her on one more time for good old sake. She turned on and went to looking for startup disk! Even ran diagnostics.. now what to run on it? I...
  10. I

    Mac IIsi ... I fried it all :(

    try a pram reset?
  11. I

    Mac IIsi ... I fried it all :(

    I have a chip possibly from a dead board. Also have a recapped board looking for a home "cough cough" :)
  12. I

    g4 cube best video card

    Geforce 3 64meg
  13. I

    g4 cube best video card

    have geforce 3 in both of mine, no vrm move
  14. I

    Another iisi issue

    all fixed. I think the cap goo from from c35 and c38 corroded the contacts and ate the trace of c33 and c37. I replaces the c33 and c37 with part from a parts board, put new caps on at c35 and c38 and all is well. Just in case anyone has issues like this in the future, it has been resolved...
  15. I

    Macintosh Classic issue

    Sounds like power on analog if hard disk isn’t always powering on. Post a picture of display so we can see if you can.
  16. I

    Is this classic an analog adjustment

    Oh wow, didnt know that classic AB wont work with classic ii, thanks for that!. Will see what happens this weekend. Havent been able to get back to them as other projects have taken over lol
  17. I

    SE/30: (Still) Simasimac after full recapping

    I use the twist method. I used to cut them off, which worked ok, but the twist with no upward pull works well. A lot old caps fall off as soon as you touch them. The issue is, after getting caps off, you still need the remaining legs off, and if there is a lot of crusty cap goo, those pads have...
  18. I

    SE/30: (Still) Simasimac after full recapping

    So like what joshc says above is great info and if your not comfortable doing it, get someone who can. I have another se/30 i am still trying to figure out.
  19. I

    SE/30: (Still) Simasimac after full recapping

    Mine had the same screen before recap, and sometimes after recap. My classic did this too. I believe it is ram related as both times I cleaned memory area really well and now have zero issues. On the se/30 i checked for any corrosion or dullness on simm sockets fingers where it touches memory...
Top